Több, mint ablak

Befejeződött a Módos Imre egyéni cég mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése 2021 / 08 / 26

Széchenyi 2020

A Módos Imre egyéni cég beledi telephelyén befejezésre került a „Komplex beruházás a Módos Imre egyéni cégnél” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 46,57% támogatási intenzitású, 21 500 000 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A Társaságot 1991-ben, Módos Imre okleveles faipari üzemmérnök alapította. A társaság jelenlegi formájában 2008 óta működik, fő tevékenységi köre 1623’08 Épületasztalos-ipari termék gyártása, mely keretében külső és belső fa nyílászárók gyártásával foglalkozik. A vállalkozás szakmai vezetője, szintén Módos Imre, aki több évtizedes szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkezik. A társaság technológiai bázisa tevékenységi körének megfelelően lett kialakítva, üzletpolitikája: „csúcsminőségű termék, versenyképes áron”. Társaságunk szakma iránti elköteleződését, illetve a piacon való aktív részvételét mutatja, hogy alapító tagként vagyunk jelen, a Fa Ablakgyártók Magyarországi Szövetségében.

A jelen projekt megvalósításával, Társaságunk egy komplex fejlesztést kívánt megvalósítani. A beruházás megvalósításával, társaságunk gyártási technológiáját, illetve értékesítési folyamatát fejlesztette. A folyamatosan növekvő megrendelői igényeket, társaságunk a beruházás előtti gyártási kapacitásával már nem volt képes kiszolgálni. A projekt keretében, olyan innovatív, automatizált eszközök kerültek beszerzésre, melyek segítségével, a gyártási kapacitás növelése mellett, társaságunk a tovább tudta növelni a megmunkált termékek minőségét, továbbá rövidebb teljesítési határidővel képes vállalni megbízásait. A projekt keretében beszerzésre került egy CNC vezérelt marógép, melynek köszönhetően kiválthatóvá váltak a korábbi kézi vezérlésű marógépek. Az automatizált berendezés alkalmazása nem igényel olyan szintű szaktudást, mint a kézi vezérlésű eszközök, továbbá az átállási idő legalább a felére csökkent. A megnövekedett megrendeléseket korábbi lapszabász kapacitásunk nem volt képes kiszolgálni. Az eszközök hatékonysága és gyártási kapacitása nem volt integrálható a gyártási folyamatba, ezáltal fennakadást, hosszú állásidőt okoztak. A projekt keretében beszerzésre került lapszabász gép gyártási folyamatba történő integrálása megszüntette az állásidőket, ezáltal egy folyamatos termelési folyamat kerülhetett kialakításra.
A megnövekedett gyártási kapacitásnak és hatékonyságnak köszönhetően, társaságunk további megrendelések teljesítését tudja vállalni, ami árbevétel növekedést eredményez. A nyílászárók összeszereléséhez kapcsolódó feladatok egy része korábban kézi megmunkálással történt. A projekt keretében, beszerzésre került egy üveg emelő-manipulátor. Az automatizált eszköz beszerzésével, megszüntethetővé vált az emberi hibából adódó selejtképződés, sérülés. Az üveglapok mozgatásának automatizálásával a folyamat gyorsabban, hatékonyabban végezhető, amely további nagyobb volumenű megrendelések teljesítését teszi lehetővé. Az egyes feladatok automatizálásával a korábbiakban ezeket a feladatokat végző munkavállalók tehermentesíthetők, más területekre csoportosíthatóak. A fejlesztés további részét képezte, a társaság telephelyén egy új bemutatóterem és iroda kialakítása. A termelésből kivonásra kerülő munkavállalók, a jelenleg munkaerőhiánnyal küzdő területekre kerültek átcsoportosításra.

A GINOP-1.2.8-20-2020-01497 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2021.07.08-án valósult meg, a 46,57% támogatási arányú, 21 500 000 forintos európai uniós támogatás segítségével.

CE minősítés

ce minosites

Minőségi termékek...      
     ...minőségi szolgáltatás


Felméréstől kezdve a komplett helyreállításig!

Cégünk alapfilozófiája, hogy a kedves megrendelő egy helyen mindent megkapjon, ami az ablakhoz kapcsolódik:

Felmérés, árajánlat, beépítés, helyreállítás, kiegészítők...

Bővebben...

Világszínvonal a Rábaközben...

vilagszinvonal

Legújabb fejlesztésünk eredményeképpen az irodában számítógépen megtervezett nyílászáró a CNC megmunkáló központhoz kiküldve 15-20 percen belül valósággá válik. Ez a fejlesztés a XXI. század igényeihez igazodó csúcstechnológia.